Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın öğrencilerinin büyük başarısı!

Henüz Tıp Fakültesi’nde öğrenci olan Tasnim Alkayyalı ve Lubna Quatranji Prof. Dr. Yusuf Yılmaz danışmanlığında Q1 kategorisinde yer alan Acta Diabetologica adlı dergide çalışmalarını yayımlatmak üzere kabul aldılar. Clinical Utility of Noninvasive Scores in Assessing Advanced Hepatic Fibrosis in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus: A Study in Biopsy-Proven Non-Alcoholic Fatty Liver Disease” isimli çalışmaları ile halihazırda kullanımda olan noninvasif skorların doğruluğunu dünyada ilk kez diyabetik hastalarda test ederek literatüre ciddi katkıda bulundular. Benzer başarıya aynı araştırma ekibinde bulunan ve yine öğrenci iken yaptığı çalışmayı öğrenci olduğu halde SCI index dergide yayınla sonuçlandıran Dr. Eda Kaya gerçekleştirmişti.

Tasnim_Lubna.JPG (60 KB)